Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag over onze NowsOn app? Waarschijnlijk hebben we deze al voor je beantwoord. Kijk daarom eerst eens in onderstaand overzicht.
De NowsOn app
Wat kan ik met de NowsOn app?

Je kunt met de app de nieuwste berichten ontvangen over de activiteiten van allerlei organisaties, zoals winkels, restaurants, theaters, festivals, sportclubs, etc, die een NowsOn kanaal beheren. Van degene die je verkiest te volgen, en alleen die, krijg je automatisch berichten binnen zodra deze zijn verstuurd. Zo ben je op ieder moment op de hoogte van wat er te doen is zonder steeds opnieuw naar activiteiten te moeten zoeken.

Is de NowsOn app gratis?

Het downloaden en gebruik van de app is geheel gratis. Kosten van de internetverbinding zijn uiteraard wel voor jouw rekening.

Waar kan ik de app downloaden?

Je kunt de NowsOn app gratis downloaden via de App Store van Apple of de Play Store van Google.

Hoe werkt de app?

De NowsOn app werkt met geopositionering. Dit betekent dat je op een kaartje de omgeving ziet waar je op dat moment bent, zolang de lokalisatie functie op je terminal werkt, met de actieve NowsOn kanalen. Je kunt ook een andere omgeving met de daar actieve kanalen bekijken via de zoek functie. Ieder kanaal heeft een profiel met een beschrijving. Volg de kanalen die jou interesseren zodat je hun NowsOn's (berichten) automatisch binnen krijgt. Je kunt op ieder moment beginnen of stoppen een kanaal te volgen. De NowsOn's kunnen opgevolgd worden door Slices (vervolgberichten) met verdere details. Deze laatsten veschijnen automatisch gekoppeld aan het originele NowsOn bericht zodat je altijd alles bij elkaar ziet. Met de 'Uitgelichte' kanalen knop, net onder het kaartje zie je ook nieuwe en speciale kanalen die op dat moment iets speciaals bieden in jouw omgeving, nationaal of zelfs internationaal. Van de kanalen die je niet volgt ontvang je niet direct berichten maar je kunt die wel altijd opzoeken door deze op het kaartje aan te klikken.

Wat is een NowsOn kanaal?

Ieder NowsOn kanaal wordt beheerd door een kanaal manager van een organisatie. Het kanaal is voor hen een medium om berichten te versturen over hun activiteiten en evenementen naar de mensen die daarin zijn geïnteresseerd. Ieder kanaal is in een categorie ondergebracht al naar gelang de soort activiteit van de organisatie. Dit kan dan ook betekenen dat de organisatie verschillende kanalen beheert, ingedeeld in verschillende categorieen. Een kanaal kun je op ieder moment gaan volgen waardoor je nieuwe berichten direct ontvangt.

Wie stuurt de berichten?

Alle NowsOn's en Slices worden samengesteld en verstuurd door zogenaamde NowsOn kanaal managers. Deze mensen vertegenwoordigen de betreffende organisatie die het kanaal beheert en werken dus niet direct voor NowsOn App. Zij zijn de specialisten achter al hun berichten en houden zo direct contact met jou.

Wat is een NowsOn?

Een NowsOn is het hoofd bericht met de basis gegevens van een activiteit of evenement.

Wat is een NowsOn Slice?

Een NowsOn Slice is een bericht dat altijd verbonden is aan een NowsOn hoofdbericht en bevat extra informatie, updates, een Promo-card, herinneringen of andere zaken gerelateerd aan die activiteit of evenement.

Wat is een NowsOn Promo en wat kan ik ermee doen?

Een NowsOn Promo is de afbeelding van een kaart die kan worden opgenomen in een NowsOn Slice bericht. Wat je ermee kunt doen is afhankelijk van welke waarde of functie de kanaalmanager eraan heeft gegeven. Dus het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een VIP entree ticket of een uitnodiging. Lees de Slice tekst goed om te weten wat de specifieke waarde is.

Hoe kan ik reserveren met NowsOn?

Reserveren is alleen mogelijk indien de kanaal manager de 'Reserveer' knop onder het NowsOn bericht heeft geactiveerd. Dit kan dan via bellen, een email of een link naar een webpagina zijn. NowsOn is op geen enkele wijze betrokken bij de reserveringen of verantwoordelijk hier voor.

Kan ik een ticket via NowsOn kopen?

Via NowsOn worden niet direct tickets of entreebewijzen verkocht. Wel kan de kanaal manager in de NowsOn en Slice berichten de 'Reserveer' of de "Call to Action" knop activeren die de mogelijkheid geeft direct te bellen, een email te sturen of naar een webpagina te linken waar wel kan worden gekocht. NowsOn is op geen enkele wijze bij deze verkopen betrokken of hier verantwoordelijk voor.

Ik heb een tip of opmerking over de app. Waar kan ik terecht?

Suggesties zijn altijd welkom en we horen graag hoe we de app nog beter kunnen maken voor alle gebruikers. Je kunt het NowsOn team jouw aanbevelingen sturen via het contactformulier van deze website.

Ik ontvang geen berichten. Wat is er aan de hand?

Vergeet niet dat je alleen berichten ontvangt van kanalen die je volgt en berichten in de talen die je hebt aangevinkt. Dus controleer "Menu - instellingen - Filter naar taal". Controleer ook de instellingen om te zien of "Ontvang berichten" is aangezet. Kijk ten slotte of de kanalen die je volgt wel nieuwe berichten hebben verzonden. Het zijn altijd de kanaalmanagers die bepalen wanneer een nieuw bericht wordt verzonden.

Ik ontvang berichten in talen die ik niet begrijp. Wat kan ik doen om dat te voorkomen?

Om te voorkomen dat je berichten ontvangt in een taal die je niet interesseert ga naar "Menu - Instellingen - Filter naar taal" en verander je voorkeuren.

NowsOn managers
Wie kan een NowsOn kanaal beginnen?

Iedere organisatie of zelfstandige die een direct éénrichtings communicatie kanaal wil hebben met zijn klanten of andere geinteresseerden in hun activiteiten en evenementen, kan een NowsOn kanaal gaan beheren. Het NowsOn team verifieert de geleverde informatie van de betreffende organisatie of persoon zowel als hun berichtgeving, om de kwaliteit van de kanaalmanagement, de NowsOn's en de Slices zoveel mogelijk te waarborgen. Hun hulp kan altijd worden ingeroepen om vragen te beantwoorden indien die hier niet worden behandelt. Tegelijkertijd behoud het NowsOn team zich ten alle tijde het recht voor een kanaal te weigeren of te sluiten indien de kanaalmanagers, de organisatie of hun berichtgeving niet strookt met de NowsOn filosofie.

Hoe begin ik met een NowsOn kanaal?

Om een NowsOn kanaal op te zetten moet je eerst jouw organisatie of jezelf als NowsOn Channel Manager registreren. Je kunt dat doen via de link naar het web register voor managers of door in het menu aan de zijkant van de app te klikken op de optie 'Zet mijn NowsOn kanaal op". Vul daarna de gevraagde gegevens in. Eenmaal als manager geregistreerd kun je beginnen met het aanmaken van het profiel van de organisatie en die van het kanaal met een foto, algemene beschrijving van de activiteiten, adres, contactgegevens en je belangrijkste sociale netwerk adressen. Vervolgens kies je de categorie waarin je wilt dat de mensen je kunnen vinden. Er is één categorie per kanaal mogelijk dus als je in meerdere categorieen aanwezig wilt zijn dan moet je meerdere kanalen opzetten. Hierna is je kanaal automatisch op de kaart gezet en kun je de eerste NowsOn samenstellen en versturen, eventueel gevolgd door aanvullende Slices.

Wat zet ik in mijn berichten?

Hou bij het opstellen van de NowsOn's goed in de gaten wat je doel is en voor wie de berichten zijn bedoelt. Een NowsOn kanaal is vaak met name gericht op het informeren van bestaande volgers maar er zullen zeker ook nieuwe potentiële volgers bereikt worden. Informeer over je activiteiten en evenementen die ervaringen opleveren of verrijken. Dit is ook de "content" die perfect past in het NowsOn concept. Welke andere zaken van belang kunnen zijn voor jouw volgers weet jij als kanaal manager het beste. Informeer met het NowsOn hoofdbericht over wat, waar en wanneer met tekst en beeld. Vul die informatie eventueel verder aan met belangrijke details of updates via de opvolgende Slice berichten. De NowsOn's en de Slices worden automatisch met elkaar verbonden zodat je geen informatie hoeft te herhalen. Je kunt dan ook kort en krachtig zijn, precies wat je volgers verwachten van een NowsOn kanaal.

Kan ik NowsOn voorstellen aan een organisatie in een gebied waar NowsOn nog niet actief is?

Ja. De NowsOn app kan voor iedere individuele organisatie van nut zijn wanneer het met name de bedoeling is de communicatie te verbeteren met bestaande klanten, gebruikers of andere belanghebbenden. Dat er dan geen andere NowsOn kanalen in de buurt zijn is niet direct van belang. Pas als het de bedoeling is ook nieuwe volgers aan te trekken wordt dit een thema.

Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat mensen mijn kanaal gaan volgen?

Denk bij het lokken van volgers voor je NowsOn kanaal allereerst aan je bestaande klanten, leden, vrijwilligers, medewerkers, vrienden of andere typisch geinteresseerden. Dit zijn de eersten die graag op de hoogte gehouden worden van je activiteiten en zorgen bijna altijd voor de beste resultaten van je communicatie. Stimuleer hen op alle mogelijke manieren de app te downloaden en jouw kanaal te gaan volgen. Bij een relatief beperkte groep kan dit mondeling, 1 voor 1, op het juiste moment. Bijvoorbeeld bij het afrekenen in een restaurant. Gebruik bij grotere groepen alle reeds bestaande kanalen. Publiceer het bestaan van je NowsOn kanaal ook op zoveel mogelijk eigen materiaal en plaatsen zodat zoveel mogelijk mensen het zo snel mogelijk gaan volgen. Druk het op de kassabonnen, het menu, de tickets, ... Daarnaast kun je natuurlijk altijd allerlei andere stimulansen bedenken. NowsOn is ook hier behulpzaam met de NowsOn Promo. Dit is een kaart op de app die je aan je berichten kunt toevoegen en een waarde voor je volgers kunt geven. Bijvoorbeeld een VIP behandeling, een Goodie, etc. Op de lange termijn hangt het aantal volgers natuurlijk enorm af van de aantrekkelijkheid van je activiteiten, evenementen en berichten. Wees creatief, informeer en verleidt je volgers maar wordt niet opdringerig. Hoe meer volgers hoe effectiever je NowsOn kanaal!

Wie kan mijn kanaal volgen?

Iedereen die de NowsOn app heeft geïnstalleerd, krijgt toegang tot alle actieve NowsOn kanalen en kan kiezen welke hij wil volgen.

Ik heb meer vestigingen. Kan ik meerdere kanalen beheren?

Een kanaal manager kan meerdere kanalen beheren. Ook kunnen er meerdere managers aan een account worden toegevoegd. Bekijk dan wel of jouw NowsOn klanten pakket een upgrade nodig heeft daar het basis pakket hierin niet voorziet.

NowsOn App: installatie en instellingen
Ben ik verplicht me te registreren om NowsOn te gebruiken?

Je bent niet verplicht je te registreren om NowsOn te kunnen gebruiken. Wil je dit niet doen klik dan simpelweg op "SKIP" bovenaan het registratiescherm als je toch de app wilt gebruiken. We bevelen registratie wel aan zodat je o.a. op ieder ander apparaat ook je favoriete organisaties en evenementen kunt blijven volgen. Handig bijvoorbeeld als je van telefoon verandert.

Waarom moet ik een e-mailadres opgeven?

We hebben je mailadres nodig als alternatieve communicatie mogelijkheid. Mocht je ooit een keer je wachtwoord vergeten zijn, dan kunnen we je een mailtje sturen waarmee je weer toegang krijgt tot je account. Het is ook heel nuttig indien er onverwachte problemen zijn met de app of om nieuwe ontwikkelingen rondom NowsOn uitgebreider te belichten.

Werkt de app op alle smartphones?

De NowsOn app is geschikt voor Apple iPhone 5 en hoger met iOS10 of hoger, en Android smartphones met Android 5.0 of hoger. Vanwege de grote verscheidenheid aan Android smartphones kunnen we niet op alle merken en types een juiste werking garanderen.

Heb ik een internetverbinding nodig om de app te gebruiken?

Ja. Om de app te gebruiken heb je een internetverbinding nodig want anders krijg je geen nieuwe berichten binnen.

De app werkt traag op mijn mobiel. Hoe kan dat?

Als de app traag werkt, kan dit zijn omdat je een langzame internetverbinding hebt of een oud type danwel ‘low-end’ smartphone met minder capaciteit. De app haalt soms in één keer alle berichten en andere content op afhankelijk van je positionering. Het gaat daarbij dan af en toe om een behoorlijke hoeveelheid gegevens daar waar veel NowsOn kanalen met veel berichten worden gevolgd.

Ik heb een andere telefoon, kan ik mijn account overzetten?

Jazeker, je kunt alles overzetten naar je nieuwe smartphone als je nog geregistreerd bent. Installeer de Nowson app op je nieuwe smartphone en log in met je bestaande account. Je instellingen worden dan automatisch overgezet. Ben je niet geregistreerd, instaleer de app, zoek en begin opnieuw je favoriete kanalen te volgen.

Moet ik iets veranderen als ik naar een ander land ga?

Je hoeft niets te veranderen wanneer je naar een ander land gaat. Wordt dat echter ook een ander taalgebied dan moet je er natuurlijk wel op rekenen dat de meeste berichten in de lokale taal worden verzonden of, vaak in mindere mate, in het internationale engels. Wil je deze ook ontvangen dan moet je dit aanklikken bij je Instellingen in het menu van de NowsOn app.

NowsOn App: veiligheid en voorwaarden
Kan ik inzage krijgen in de gegevens die via NowsOn over mij worden verzamelt?

Je kunt op elk moment inzage vragen in de gegevens die NowsOn over je verzamelt en deze laten corrigeren of verwijderen door een verzoek op te sturen naar: Decema Linking S.L., Avda del Golf 26, 75.1.C, 30730 San Javier, Spanje. Stuur met je verzoek een kopie van je rijbewijs, identiteitskaart, of paspoort mee. Via je profiel in de app kun je je persoonsgegevens inzien of wijzigen. Ook kun je je daar uitschrijven.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Wij gaan uiteraard heel zorgvuldig om met je gegevens. Lees daarover meer in ons actuele privacybeleid.